Rapla Kesklinna Kool võitis Haridustehnoloogia Aastaauhinna

12. septembril Tallinnas Kultuurikatlas toimunud haridustehnoloogia konverentsil Edu EXEX tunnustati Rapla Kesklinna Kooli Haridustehnoloogia Aastaauhinnaga.

Võidu mitmete teiste konkursil osalenud koolide seas tõi Rapla Kesklinna Koolile „Saja hullu teadlase öö” ja „Leiutajate koostööpäevad algklassidele” korraldamine ning digivahendite kasutamine ainetundide lahutamatu osana.

Kooli direktori Tõnis Blanki sõnul ei ole digivahendite kasutamine eesmärk omaette, vaid peab toetama õppetööd. Õpetajate ja õpilaste kasutuses on 35 arvutiga arvutiklass, 24 arvutiga sülearvutiklass, 50 tahvelarvutit ja 12 programmeeritavat drooni. Lisaks saadi sel aastal Innovelt rahastus projektile „Loodus- ja täppisteaduste uurimuslik õpe”, mille käigus said loodusained elektroonilised töövahendid, mis lubavad, mõõta uurida ja avastada kõikvõimalikku – alates loodusnähtustest, elektrivoolust kuni inimkeha ja selle toimimiseni. „Tahame, et võimalikult suur osa teadmistest ei oleks üksnes teoreetiline vaid kaasaegseid seadmeid kasutades ka väga praktiline õpilaste jaoks,” sõnas kooli haridustehnoloog Kadri Laup.

Alates 2017. aastast  ühel päeval kuus toimuvad Rapla Kesklinna Koolis „Leiutajate koostööpäevad”, kus algklasside õpilased muutuvad leiutajateks, kes peavad leidma meeskonnas probleemidele lahendusi. „Saja hullu teadlase öö” sai alguse vajadusest anda edasi õpilastele neid teadmisi, mida koolitundide raamistik väga hästi ei võimalda. Noored teadlasehakatised on pidanud lahendama programmeerimisülesandeid, ehitama virtuaalreaalsust, võistlema robootikas, pääsema põgenemistoast lahendades matemaatika, füüsika, keemia probleeme, tegema katseid ja õppima loodust tundma, lennutama droone, Minecraftis võistlema ehitamises, õppima tundma toidu koostist ja värve, konstrueerima laavalampe, tegema jäätist kuiva jääga, näitlema varjuteatris, rakendama oma loovust värvide maailmas ja tegema veel palju muud nuputamist ja loovust nõudvat tegevust.

Juba viiendat korda toimunud haridustehnoloogia konverentsil antakse traditsiooniliselt välja Haridustehnoloogia Aastaauhind arendusele, mis muudab õppimise huvitavaks ja õpetamise efektiivsemaks, on olemuselt uudne lahendus, mida oleks võimalik ellu viia ka teistes koolides ning ei ole nõudnud suuri investeeringuid. Lisaks Rapla Kesklinna Koolile esitasid konkursile oma arendustööd ka Kuressaare Gümnaasium, Tabasalu Ühisgümnaasium, Tallinna Mahtra Põhikool, Uhtna Põhikool ja Võru Kreutzwaldi Kool.

Lisatud foto: Rapla Kesklinna Kooli haridustehnoloog Kadri Laup, õppealajuhataja Anely Pedai ja 4. klassi õpilane Rasmus Koit haridustehnoloogia konverentsil Edu EXEX.
Foto autor: Joanna Jõhvikas

Scroll to Top