Automatkad kutsuvad Raplamaad avastama

Tänasest avanes „Ole Eestis” virtuaalne teejuht, mis pakub kodumaal puhata soovivatele peredele, armunud paaridele ja sõpruskondadele välja igas maakonnas kolm erineva pikkusega automatka marsruuti.

Automatkad on valminud Eesti suurima kütusefirma Olerex eestvedamisel, Rapla maakonna marsruute aitas toimetada ja kohendas Rapla Turismiinfokeskus.

Raplas nagu ka teistes maakondades on planeeritud kolm erinevat teekonda, mille vahel reisiseltskond saab valida. Esimene neist on läbitav orienteeruvalt poole päevaga, teine ühe päevaga ning kolmas paari päevaga. Tegu on hinnanguga, sest kohas, kus üks pere veedab veerand tundi, võib leida teine pere väärtuslikku avastamist mitmeks tunniks. Automatkade trajektooridele pandi ühtekokku ligi 200 Eestimaa paika, teiste seas looduse meistriteoseid, soo- ja matkaradu, ujumiskohti, arhitektuuripärleid, heas mõttes kiiksuga külakohti ja legendide sünnipaiku.

Rapla poolepäevane automatk kestab 104 km, päevane 153 km ja kahepäevane 186 km. Kahepäevane matk sisaldab järgmisi sihtpunkte: Rapla KEKi hoone, Varbola muinaslinnus, Jalase loodusrada ja küla, Kuusiku põllumajanduspark, Kuusiku lennuväli, Raikküla Pakamägi, Järvakandi alev, Paluküla Hiiemägi, Vahastu, Kuimetsa Iida urked, Mahtra verepõld, Kohila paberivabrik. Automatk algab Olerexi Rapla tanklast ja põikab läbi ka Märjamaa tanklast.

„Meie soov on anda inspiratsiooni ja tutvustada põnevaid paiku,” selgitas kampaania ellukutsuja, Olerexi tegevjuht Piret Miller. „Automatkadesse tuleb suhtuda loominguliselt – võib liikuda soovitatud trajektooril, võib noppida endale meelepäraseid punkte või kombineerida mitut maakonda, peaasi, et reisiseltskonnal oleks lõbus, inimesed näeksid erilisi paiku ja kogeksid emotsioone, mida tavaliselt pakub reis mõnda teise kultuuri- või loodusruumi,” rääkis Miller. „Isegi lähem kodukant võib pakkuda üllatusi. Meie matkad annavad kasulikke vihjeid, aga vastu palume reisijatelt, et nad suhtuksid kõigisse paikadesse ja kohalikesse inimestesse hoolivalt.”

Kuna automatk kätkeb endas kulusid, saavad reisimängust osavõtjad koguda iga maakonna Olerexi tanklates virtuaalseid templeid ning võita erinevaid auhindu. Peaauhindu on kokku kolm, sest täpselt kolm reisimängust osavõtjat võidab terveks aastaks kütusevaru.

Automatkad leiab kahes keeles (eesti ja vene) siit:

www.oleeestis.ee