Tre Raadio uudised 15.detsembril

Täna kell 11 algaval Raplamaa Omavalitsuste Liidu täiskogul toimub kohtumine majandus- ja taristuminister Kadri Simsoniga. Teemadeks on tasuta ühistranspordi ja Lelle-Pärnu raudteeliikluse korraldus.

Harjumaa Ühistranspordikeskuse tegevjuht Vello Jõgisoo annab ülevaate Raplamaa kohalike omavalitsuste võimalikust ühinemisest Harjumaa Ühistranspordikeskusega.

Lisaks arutletakse ROLi töökorralduse teemadel ning kinnitatakse ROLi juhatuse koosseis.

Uued kavandatavad töökohad on maakonna arendusjuht, rahvatervise ja siseturvalisuse spetsialist ning kultuuri- ja hariduskorralduse spetsialist. Uute töökohtade avaliku konkursi tähtaeg on 8.jaanuar 2018.a.

Lisaks on päevakavas Maavalitsuse komisjonide tegevuste üle võtmine.


Maakondlikud Arenduskeskused on algatanud heategevusliku kampaania. Tänasel rahvusvahelisel jõulukampsuni päeval kutsutakse inimesi üles ühendama lõbusat vajalikuga.  Kampsunipäeva Facebooki lehele on oodatud kollektiivide jõulukampsunites ühispildid ning annetused MTÜle Naerata Ometi. Heateo võib teha ka mõnele teisele abi vajavale organisatsioonile.


Rapla Korvpallikooli korvpallimuuseumi ehitus on jõudnud järgmise olulise etapini. Eile võeti maha uue juurdeehituse sarikapärg. Et tööd sama hoogsalt jätkuks, söödi koos ehitajatega peale pidulikku osa suppi ja  peeti plaani hoone edasise ehituse üle. Siiani vaid plaanidelt ja piltidelt nähtu hakkab aina enam reaalsuseks muutuma.


Eesti Saalihoki Liidu poolt korraldatavatel treenerite koolitustel osalevad mitmed Raplamaa huvilised.

Esimesena meie maakonnast on saalihoki treeneri tunnistuse saanud Tauno Sau, kes on meistriliigas osaleva naiskonna treener, esimeses liigas osaleva meeskonna kapten ja lisaks juhendab ka noorte treeninguid.

Sel reedel, kell viis õhtul on Sadolin spordihoones MM-i valikturniiriks valmistuva Eesti Saalihoki meeste koondise avatud treening. Pühapäeval kell 12 saab Raplas näha naiste MM-il osalenud võistlejaid, kui Eesti meistrivõistluste mängul võõrustab Rapla naiskond Saku naisi.


Raplamaa Kaasaegse Kunsti Keskuses saab kuni selle pühapäevani vaadata vabakutselise kunstniku, muusiku ja poeedi Leho Rubise maalinäitust. Näitus on avatud kella kolmest päeval, kella kuueni õhtul.


Laupäeval kella 12-alates oodatakse Miss Raplamaa 2018 eelvooru Sadolin Spordihoonesse Raplamaa neidusid, vanuses 17-23. Kavas on enesetutvustus, kõnni- ja tantsuoskused. Kaasa võtta kontsakingad ja tantsuriided. Miss Raplamaa projekt eesmärk on seista noorte naiste terve elustiili eest ja luua neidudele võimalusi end erinevates eluvaldkondades harida.


Laupäeval kell 10 algab Alu spordihoones Rapla Maakonna kahekümne üheksanda lauatennise seeriavõistluse kolmas etapp – Alu Spordiklubi auhindadele.


Ka täna kella neljast, kella kuueni ootab sõbralik friisi hobune Marleen kõiki toredaid inimesi Rapla Keskväljakule, uhkele saanisõidule. Vähene lumi ei ole takistuseks!
Sõidu hind on 5 € inimene. Alla 3 aastased lapsed saavad sõita tasuta.


Raplamaal toimuvad nädalõpus mitmed jõululaadad:

* Täna ja homme on kõik huvilised oodatud Kultuuriklubisse BAAS – Jõulumaa laadale. Müügil on kohaliku päritoluga kingitused ja sõita saab hobusega. Kohvikus pakutakse jõulumaitselisi sööke ja vürtsikaid jooke.

*Homme on Raplas, Sadolin spordihoones kuueteistkümnes suur jõululaat, mille uksed avatakse kell üheksa hommikul. Kohal on üle saja müüja Raplamaalt ja kaugemalt. Lisaks laada ostudele saavad külastajad osa rahvuslikust kultuuriprogrammist.

Laupäeval kella 11st viieni õhtul on avatud jõululaat Vana-Vigala rahvamajas.

Pühapäeval kell 10 avatakse jõululaat Kuimetsa Rahvamajas.

Pühapäeval kella 10st kolmeni toimub jõululaat Järvakandi kultuurihallis.

Pühapäeval kell 12st kolmeni toimub Lelle rahvamajas jõululaat. Lisaks käsitööle on müügil hea hinnaga raamatud ja jõululauale sobilik kraam. Toimub patsipunumise töötuba ja kohal on Reelika Köök ja Kook jõulukohvik.

Scroll to Top