Aasta kodu 2017 on Rakveres, Aasta aed Raplamaal

Võistluse „Kodu kauniks 2017“ võitjad on selgunud. Aasta kodu asub Rakveres, Aasta aed Alu alevikus Raplamaal.

Teisipäeval, 5. detsembril kl 12 toimus Tallinna Õpetajate Majas võistluse „Kodu kauniks“ pidulik lõpetamine. Kuulutati välja AASTA KODU ja AASTA AED: Aasta kodu tiitel koos 2500 euroga Swedbankilt läks Rakverre Lee ja Mehis Paju helge isikupäraga väikesele kodule; Aasta aia tiitel koos 2500 euroga Bauhofilt perekond Ulvi ja Lembit Saare voolavate lillejõgedega ja paljude erinevate aiaruumidega, kuid siiski terviklikule aiale.

Võistlust Kodu Kauniks korraldab kahekseteistkümnendat aastat ajakiri Kodu & Aed. Lisaks aasta kodu ja aasta aia aunimetusele jagati sponsorite abil välja 29 muud preemiat, sealhulgas 13 rahalist ja tiitliga auhinda.

Ajakirja Kodu & Aed peatoimetaja Ele Praks: „Eesti kodud ja  aiad annavad Eestile näo. Konkurss “Kodu kauniks” on oluline kultuurisündmus, iga-aastane tõend sellest, et Eesti kodukultuur elab, areneb ja õitseb. Laiemalt vaadates puudutab see igaüht – soovime, et ümbritsev keskkond meid meie tegemistes toetaks.“

Huvi võistluse vastu on läbi aastate olnud püsiv, majanduselu tõusud ja mõõnad pole seda kõigutanud. Aasta aastalt on võimalik läbi konkursi jälgida, kuidas meie inimestel läheb, mida tänapäevases mõistes tähendab maa- või linnakodu, kuidas inimesed elavad ja mida oluliseks peavad.

Žürii koosnes ajakirja Kodu & Aed toimetajatest, sponsorite esindajatest, lõpliku kaalu andis preemiaotsustele sisearhitekt Ivi-Els Schneider ja aiandusspetsialist Eneli Käger.

Pidulikul lõpusündmusel Tallinna Õpetajate Majas tervitas konkursil osalejaid ka Riigikogu esimees Eiki Nestor.

Nimekiri preemiasaajatest:

Aasta parima vannitoa tiitel ja 1000 € preemia Gustavsbergilt läks perekond Roosile lihtsa, kuid armsa maamaja vannitoa eest.

Parima värviidee tiitli ja 1000 € preemia Vivacolorilt pälvis Elina Kasesalu põnev ja sisutihe kodu Tallinnas Männiku teel.

Põhjamaise kodu preemia, 1000 € Hemtexilt sai Anneli Haljaste hästi renoveeritud suvekodu eest Pärnus.

Stiilse kodu tiitli koos 1500 € Iittala kinkekaardiga pälvis Mustamäele glamuurse stuudiokorteri loonud Mirjam Väljaots.

Parima magamistoa tiitel ja 1500 € preemia Sleepwellilt läks perekond Mäe üllatusi tulvil miniatuursele maamajale Karla külas Harjumaal.

Kodufinalistide hulgast valiti taaskord ka publiku lemmik – Kinnisvara24.ee preemia, 1000 €, sai perekond Lepikult Raasikul.

Parima maastikukujundusega aia tiitel ja 1500 € Husqvarnalt läks Valgamaale Karulasse suurejooneliste vaadetega pargi mõõtu aia loonud Marika Villemsoni perele.

Noore pere aia tiitli ja 1000 € Horticomilt said Maris Uudeküll ja Dmitri Okatov Tamsalus asuva aia edeneva ja areneva aia eest.

Loomasõbraliku aia tiitel ja 1000 € preemia Scandagralt läks Valgamaale Möldresse Siiri-Maie Suijale põlvest-põlve korras hoitud vana taluaia eest.

Fiskarsi eripreemiad, 500 € kinkekaardid, pälvisid Kairi Kase ja Argo Punneki imeline aed Räpinas, mitmekülgsete aiarajatistega ja eriliselt pilkupüüdev Marju ja Robert Luhti aed Tartus ning Piret ja Väino Rasti moodne ja maitsekas aed Tallinnas Kloostrimetsas.

Eestis ainulaadse aiakultuuri edendamise preemia Bauhofilt pälvis sel aastal aiandusspetsialist ja autor Harri Poom.

Link fotodele: https://we.tl/xkgD1YZtQr

Parim vannituba

Aasta aed

Scroll to Top