Märjamaa valla 2018. aasta kaasavasse eelarvesse esitati 12 ettepanekut.
Analüüsi tulemusel selgus, et 9 ettepanekut vastab kaasava eelarve menetlemise korras kehtestatud tingimustele.
2018. aasta kaasava eelarve ettepanekute tutvustav infopäev toimub 18. detsembril kell 17.30 Märjamaa Valla Raamatukogus. Rahvahääletus kestab 27. detsembrist kuni 19. jaanuarini.


Rapla vald kingib ühinemiseelse Rapla valla lastele, kes on sündinud enne 1. jaanuari 2017, kommipakid! Kodused lapsed on oodatud piirkondlikele jõulupidudele Hagudisse, Kodilasse ja Alusse. Rapla linna ja lähiümbruse piirkonna koduseid lapsi ootab 18. detsembril kell 10 jõulumängumaa Rapla Kultuurikeskuses. Kellel peole minna ei õnnestu, saab paki kätte 15. jaanuarini Rapla vallamajast.


MTÜ Eesti Naabrivalve juhatuse poolt kuulutati välja Hea Ametnik 2017.
Parimaks ametnikuks osutus Ülle Laasner, keda tunnustati Rapla valla külade ühenduse loomise ja koordineerimise eest. Tänu tema eestvedamisele on olemas Rapla valla kantide arengukavad ja loodud mitu naabrivalve piirkonda. Lisaks on Ülle panustanud Raplamaa turvalisuse arengusse.
Raplamaalt leidsid Hea Ametnikuna äramärkimist ka Rapla vallaarhitekt Cerly-Marko Järvela, kes on alati abivalmis mistahes ehitusega seotud probleemide lahendamisel ning Rapla piirkonnapolitseinik Elle Tikki ennetus- ja selgitustöö tegemisel.


Eile avati, kolm päeva kestev jõululaat, Järvakandi Pesamuna lasteaias, kus leiab rikkaliku valiku käsitöömeistrite tooteid ning tegutseb jõuluhõnguline kohvik. Kogu laada tulu läheb lasteaia õueala parendamiseks. Järvakandi lasteaia laat on avatud veel täna ja homme kella neljast kella kuueni õhtul.
14. detsembrist kella 12-17ni saab kohalike käsitööliste ja talunike tooteid osta Vigala Tehnika ja Teeninduskoolis toimuval jõululaadal. Jõulukinke saab valmistada ka ise kohapeal.


Maadlusklubi Juhan pidas eelmisel laupäeval maadlusvõistlust Märjamaa Kapp, kus osales 82 maadlejat 15 klubist.
Võistlusele järgnes aastat kokku võttev koosviibimine. Tunnustati tublimaid liikmeid, treenereid ja tänati toetajaid. Klubi staažikaimale treenerile Harri Koidustele, kes seni käib kõikides Märjamaa trennides, anti klubi auesimehe tiitel ning kingiti puust maadleja kuju.

Maadlusklubis Juhan 2017. aasta on igati korda läinud. 20 erinevat maadlejat tuli Eesti meistriks, kahekümne seitsmel korral. Kokku on sel aastal osaletud 67-võistlusel ja võidetud 305 medalit. Parim tulemus on Heiki Nabi hõbemedal MMilt. Märjamaal ja Vigalas maadlustreeningutele on oodatud kõik huvilised.


Raplas avas eile uksed uus lihapood. Rapla Lihameister OÜ kauplus asub turuplatsil, Taara tänav kuus. Avamispäeval oli kohal rohkesti uudistajaid, keda kostitati tordiga ning suitsuvorstiga. Kaupluses müügil olevad lihatooted valmivad Kehtnas, osaühingus Frank Kutter.


Eile avati Kehtna raamatukogus Helerin Väroneni amigurumi tehnikas käsitöömänguasjade näitus „Väikesed sõbrad“. Kolm aastat tagasi alguse saanud hobi tulemusel on sündinud palju väikseid, pehmeid lelusid, millest 36 on jaanuari lõpuni Kehtna raamatukogu väikeseid ja suuri külastajaid rõõmustamas.


Eelmisel reedel toimus Kehtna lasteaias Kehtna Koduvalla töövihiku esmaesitlus ja tänuõhtu. Töövihik kuulub 2016.aastal ilmunud Koduvalla Aabitsa juurde ja selle koostajad on Mai Pärt, koos Kehtna Silleri lasteaia rühmaõpetajatega.
Erinevas vanuses lastele mõeldud töövihikut on lastel hea ja mugav kasutada, kuna see on suures formaadis ning värviliste lehtedega.
Koduvalla Aabitsaga saab tutvuda erinevates Kehtna valla raamatukogudes ja lasteasutustes.
Õige pea saavad „Koduvalla aabitsa“ töövihikud endale kõik Kehtna valla lasteaiad ja koolid.


Raplamaal toimuvad aasta lõpus mitmed jõululaadad:
* Sel reedel ja laupäeval on kõik huvilised oodatud Kultuuriklubisse BAAS – Jõulumaa laadale kus müüakse kohaliku päritoluga kingitusi ja saab hobusega sõita.
*Laupäeval, 16. detsembril on Raplas, Sadolin spordihoones kuueteistkümnes suur jõululaat, mille uksed avatakse kell üheksa hommikul. Lisaks laada ostudele saavad külastajad osa rahvuslikust kultuuriprogrammist. Nagu igal aastal on ka seekord rohkesti käsitöömüüjaid ning jõulusöögi pakkujaid. Kohal on üle saja müüja Raplamaalt ja kaugemalt. Täpsem info on Rapla valla kodulehel.
* Järgmisel laupäeval, 23. detsembril toimub Raplas Rappeli keskuses õpilasfirmade laat.
Hetkel on registreerunud 24 firmat, Eestis tegutsevast 300st õpilasfirmast. Raplamaalt on kohal Vesiroosi Gümnaasiumist üks ja Kohila Gümnaasiumist seitse õpilasfirmat.