Verekeskus kutsub Rapla inimesi selle aasta esimesele doonoripäevale!

Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus ootab nii uusi kui ka püsidoonoreid verd loovutama teisipäeval, 31. jaanuaril kella 10.00-14.00 Rapla Kultuurikeskuses (Tallinna mnt 17) toimuvale doonoripäevale, et kõik abivalmid ja sooja südamega Rapla inimesed saaksid teha heategusid ning kinkida abivajajatele nende järgmise sünnipäeva!

Viimati käis Regionaalhaigla verekeskus Rapla Kultuurikeskuses eelmise aasta lõpus, 29. detsembril  ning siis külastas pühadehõngulist doonoripäeva kogunisti 88 inimest, eduka vereloovutusega lõppes külastus 77 doonoril. „Meie verevarud said tõhusa täienduse, sestap täname kõiki möödunud aastal doonorina heategusid teinud Rapla inimesi ning ka Rapla valda doonorluse toetamise eest. Loodame, et seekord on Rapla inimeste aktiivsus vähemasti sama suur ning meie verevarud täienevad jõudsalt,“ rõhutas verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp.

Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18–60 eluaastat, kes on Eesti Vabariigi kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle ühe aasta. Verekeskus julgustab doonoreid verd loovutama regulaarselt, kolm-neli korda aastas. Minimaalne kahe vereloovutamise vaheline aeg peab olema 60 päeva, naistel soovituslikult 90 päeva.

Iga vereloovutus aitab vähemalt kolme patsienti. Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada. Eesti haiglates tehakse vereülekanne ligi 19 000 patsiendile aastas.

Lisainfot saab verekeskuse kodulehelt www.verekeskus.ee ning Facebooki fännilehelt “Doonorid ja Sõbrad

Verekeskus on ka Instagramis @verekeskus

Leave a Comment

Scroll to Top