Kohila Sümpoosion toimub taas! 

Kohila Sümpoosion toimub taas!

 

XXI Rahvusvaheline puupõletusalase keraamika suursündmus leiab aset Tohsioo mõisas 11.07.—1.08.2021. Osalevad kunstnikud Belgiast, Hong Kongist, Soomest, Küproselt, Ameerika Ühendriikidest, Argentiinast, Iisraelist, Ungarist ja Eestist.

 

Sümpoosioni jooksul köetakse puudega anagama-tüüpi keraamikaahju. Põletuse käigus valmivad suuremõõtmelised skulpturaalsed keraamilised tööd. Sel aastal on tähelepanu keskmes savi ja valgus — kaasa lööb valguskunstnik Rene Manivald Tamm, kes loob sümpoosioni lõpunäitusele kohaspetsiifilise valgustöö.

 

Kohila Sümpoosionil on mahukas paralleelprogramm — toimub tuleskulptuuri ehitamine ja avamine. Tuleskulptuuri põletamisel kasutatakse Eesti ahjumeistri Andres Alliku välja töötatud ja ehitatud kroonleht-ahju. Ahju disain võimaldab kohaspetsiifiliselt põletada enam kui kahe meetri kõrguseid keraamilisi teoseid. Pudelikujuline ahi avatakse õie kombel põletuse kõrgeimal temperatuuril, tekitades omamoodi tule-show.

 

Tuleskulptuuri teostab keraamik Sander Raudsepp.

 

Huvilistele on avatud stuudiote päev ühes praktilise töötoaga, kunstnike loomingut tutvustav seminar ning keskkonnateemaline arutelu (koostöös TAKKK Kunstikeskusega). Sümpoosioni lõputseremoonial toimub näitus ja näitust tutvustav giidituur, tuleskulptuuri avamine ning kontsert. Lõputseremooniale viib eraldi Tallinn-Kohila-Tallinn buss, kuhu saab end registreerida Kohila Sümpoosioni Facebook’i lehel. Jälgi meie postitusi!

 

Avalike sündmuste ajakava:

16.07 Sümpoosionile kutsutud kunstnike ateljeede külastamine ning sümpoosionit tutvustav tuur

21.07 Artist talk

28.07 Keskkonnateemaline arutelu

31.07 Näituse ja tuleskulptuuri avamine

 

Projekti juhivad Lumi Kristin Vihterpal ja Jekaterina Kultajeva, osalevad Andres Allik, Kristel Ojasuu, Aigi Orav, Külli Kõiv, Ingrid Allik, Annika Haas, Evi Pärn, Aare Ermus, Triinu Soikmets, Juss Heinsalu, Evelin Saul jt.

 

Toetajad ja koostööpartnerid: Eesti Keraamikute Liit, Eesti Kultuurkapital, Eesti Rahvakultuuri Keskus, Raplamaa Omavalitsuste Arengufond, Kohila Vald, Eesti Kunstiakadeemia keraamika osakond, OÜ Kerako, Kohila Koolituskeskus, Ungari Instituut, Tammiku Keskkonnakunsti sümpoosion, Veski Mati, Nurme ja Eurosec OÜ jt.

 

Kohila Sümpoosioni kodulehekülg:

https://www.kohilasymposium.com/

 

Facebook:

https://www.facebook.com/kohilasymposium

 

Instagram:

https://www.instagram.com/kohilasymposium/

Evi Pärn,
+372 539 333 05
Communication manager of Kohila Symposium
Scroll to Top