TAKKK KESKKONNAKUNSTI SÜMPOOSION 2021
KATKESTUS. MAASTIKE TEKE JA KADU
TAMMIKU & KOHILA
25.07 – 15.08.2021

TAKKK Sümpoosioni kuraator: Elo Liiv

Kunstnikud: Uku Sepsivart (EST), Elena Redaelli (ITA), Michele Seffino (AUT)
Samuelle Green (USA)

25.07 – 15.08 teist korda toimuv TAKKK rahvusvaheline keskkonnakunsti sümpoosion „Katkestus. Maastike teke ja kadu” jätkab keskkonnakunsti võimaluste tutvustamist ning endiste elupaikade ja tööstusmaastike mõtestamist. Tänavu peatavad Kohila-Tammiku piirkonna kunagiste tööstusrajatiste ja elupaikade loodusliku teisenemise kunstnikud Elena Redaelli (ITA), Michele Seffino (AUT), Uku Sepsivart (EST) ja Samuelle Green (USA).

Näitusele eelneva nädala jooksul vahemikul 25.07 – 31.07 loovad kunstnikud Tammiku mõisas ja Kohilas paberivabriku territooriumil kohaspetsiifilised installatsioonid. Samuelle Green loob kärgedest inspireeritud installatsioon Tammiku mõisa keldrisse, kasutades selleks kohalikel elanike annetatud vanu raamatuid. Uku Sepsivart sai inspiratsiooni Tammiku endise mõisavalitseja väidetavast matmispaigast ning loob sinna figuraalse installatsiooni, mis saab sobivaks paigaks putukatest ja mikroorganismidest asukatele. Elena Redaelli, kelle töö tuleb esitlemisele Kohila vanas paberivabrikus, plaanib teha oma töö pabermaterjalist, mida on annetanud kohalikud elanikud. Michele Seffino valmistab Kohila vanale raudteesillale kohaspetsiifilise heliinstallatsiooni.

KAVA

28.07. kell 11:45 – TAKKK keskkonnakunsti sümpoosioni ja Kohila Sümpoosioni arutelupäev Tohisoo mõisas, Kohilas “Kunst ja jätkusuutlikkus: Milline on kunstniku vastutus?”
Külalisesinejad: Merle Karro-Kalberg, Siim Preiman, Külli Kõiv
Ettekanded on inglise keeles. Osalus tasuta.

31.07 kell 16:30 – näituse avamine TAKKK kunstikeskuses (Tammiku mõis).
Kell 18.00 – Kohila installatsioonide tutvustus. Koguneme Kohila vana paberivabriku peahoone ette.

31.07 – 15.08 – näitus Tammiku mõisa maadel ja Kohilas

15.08 – installatsioone tutvustav giidituur Tammiku mõisa maadel ja Kohilas.

Täpsem info: takkksymposions.ee