“Märka vabatahtlikku!” otsib Eesti tublisid vabatahtlikke

“Märka vabatahtlikku!” otsib Eesti tublisid vabatahtlikke

Alates tänasest kuni 10. oktoobrini oodatakse kandidaate vabatahtlike tunnustamisele „Märka vabatahtlikku!“, mille patroon on Vabariigi President. Tunnustuse eesmärgiks on  tuua esile ning avaldada austust ja tänu inimestele, kes on vabatahtlikult panustanud Eesti ühiskonna arengusse.

„Tänavu tahame erilist austust ja tänu avaldada nendele vabatahtlikele ja vabatahtlike kaasajatele, kes teevad oma tegevusi säästvalt ja elukeskkonna ning tuleviku suhtes lugupidavalt,“ selgitas Kodukandi vabatahtliku valdkonna juht Eha Paas.

Kandidaate saavad esitada nii kodanikuühendused, riigi- või omavalitsusasutused, ettevõtted, aga ka eraisikud. “Kutsume kõiki inimesi üles hetkeks peatuma ja märkama meie ümber tublisid vabatahtlikke ja nende kaasajaid,” sõnas Paas.

Oma kandidaate saad esitada Vabatahtlike Värava (http://vabatahtlikud.ee/) kaudu 10. oktoobrini.

Kandidaate oodatakse kolmes kategoorias:

1.      Aasta vabatahtlik: tunnustame vabatahtlikke, kes on järjepidevalt panustanud Eesti ühiskonna arengusse;

2.      Vabatahtlike kaasaja, juhendaja: tunnustame vabaühendusi, algatusi või inimesi (juhendajaid), kes on järjepidevalt ja läbimõeldult juhendanud vabatahtlikke, neid innustanud ja kaasanud;

3.      Ettevõte või asutus: tunnustame ettevõtet või avaliku sektori asutust, mis on soodustanud oma töötajate vabatahtlikku tegevust vabaühendus(t)es. Loodame, et kandidaatideks esitatakse ettevõtteid ja avaliku sektori asutusi, kes toetavad asutuse töötajate erialast panust või töötajate heategevuslikke algatusi näiteks annetuste kogumisel, korrastustöödel või talgutel.

Tunnustused antakse üle 7. detsembril Saku mõisas. Vabatahtlike tunnustussündmust on korraldatud alates aastast 2005. Aastate jooksul on tunnustuse pälvinud kokku 364 vabatahtlikku ja vabatahtlike kaasajat. Tunnustussündmust toetab Kodanikuühiskonna Sihtkapital.

Koos vabatahtlike tunnustamisega antakse tänavu üle kodanikuühiskonna aasta tegijate auhinnad. Aasta vabaühendust ja teisi ühiskonna arengusse panustanuid tunnustab Vabaühenduste Liit alates 1996. aastast. Loe lisa: https://heakodanik.ee/aasta-tegijate-tunnustamine/. Täpsem info tänavuste kandidaatide esitamise kohta oktoobris.

Vaata ka tutvustavat klippi eesti https://www.youtube.com/watch?v=-LcMy5hh16A ja vene keeless https://www.youtube.com/watch?v=HGh5_RlD10c.

MTÜ Eesti Külaliikumine Kodukant on juriidiliste isikute ühendus, mis liidab Eestimaa maapiirkondade tasakaalustatud arengut taotlevad ja edendavad ning külaelu väärtustavad organisatsioonid. Liikumise eesmärgiks on kogukondliku tegevuse edendamine Eesti maapiirkondades, väärtustades ja arendades külaelu,  pärimuskultuuri ja vabatahtlikku tegevust.

 

Lisainfo:

Eha Paas
Eesti Külaliikumine Kodukant
eha@kodukant.ee
tel: +372 517 0214
www.vabatahtlikud.ee

Scroll to Top