Anname Au kampaania

Tänavu kevadel leiab juba neljandat aastat MTÜ Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingu ja Naiskodukaitse eestvedamisel aset sinilillekampaania. 6.-31. aprillini on võimalik soetada sinilillesümboolikat, mille kandmisega näitad, et toetad ja tunnustad Eesti Kaitseväe ja Kaitseliidu veterane.
Tänapäeva veterane on meie seas ligi 2800, nad on osalenud rahvusvahelistel sõjalistel ja rahutagamise operatsioonidel Horvaatias, Liibanonis, Bosnia ja Hertsegoviinas, Kosovos, Kesk-Aafrika Vabariigis, Iraagis, Afganistanis, Malis, Iisraelis, Süürias, Makedoonias, Adeni lahel ja Vahemerel. Eesti sõdurid on liitlaste seas kõrgelt hinnatud kõikjal, kuhu teenistus neid viib ning neid jääb alati jääb alati ühendama missioonikogemus ja tahe seista Eesti riigi ja rahva vabaduse eest.

Sinilill on veteranide sümbol, millega näitame, et märkame ja väärtustame nende panust. Kõigile, kes igapäevaselt meie kaitsevõime tagamise eest seisavad, on see tunnustus suureks toeks. Iga sinilillemärk on kordumatu käsitöö, mille on valmistanud SA Hea Hoog vahendusel vaimsete ja psüühiliste erivajadustega inimesed üle Eesti. Sinilillesümboolika soetamisega aitad Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingul abistada nii viga saanud veterane kui teisi Eesti inimesi. Kolmel kevadel on kümned tuhanded inimesed teinud sinilillesümboolika ostuga Eesti
Vigastatud Võitlejate Ühingule annetusi kokku ligi 250 000 euro ulatuses.

Eesti Vigastatud Võitlejate Ühing on kogutud annetused suunanud vigastatud veteranide ja nende lähedaste taastusravi-, spordi- ja õppetegevuse toetamiseks. Lisaks sellele on ühing ellu viinud ühiskondlikult olulisi projekte, mis on tugevdanud taastusravi valdkonda kogu
ühiskonnas, kuna nii saavad paremat tuge ka meie vigastatud võitlejad.

Tänavu aitab sinilillesümboolika müügist kogutav tulu lisaks vigastatud veteranide toetamisele rajada Haapsalu rannapromenaadile liikumispuudega inimestele välitrenažööride ala, soetada Ida-Viru Keskhaigla taastusravi osakonnale invalift basseini pääsuks ja toetada MTÜ Peaasjad tegevust.

Kampaania perioodil on kõigil huvilistel võimalik osaleda ka erinevatel üritustel:
6. aprillil kell 17.00 kampaania avapäeval Tallinnas Vabaduse väljakul
9. aprillil Tartu,
22. aprillil Tallinna ja 27. aprillil Tapa Sinilillejooksul
23. aprillil Veteranirockil Tallinna Vabaduse väljakul

Kõikjal Eestis aitavad sinililletoodete müügiga annetusi koguda Naiskodukaitse vabatahtlikud.
Sinilillemärke ja –käepaelu saab osta ka Selveri ja Rahva Raamatu kauplustes, Apollo raamatu- ja meelelahutuskeskustes, Olerexi teenindusjaamades, R-kioskits, Tallinna lennujaamas, Nordica lendudel, T-pileti kassades Tallinnas ja Tartus ning koostöös Itella Smartpostiga ka www.annameau.ee kodulehel.
https://www.facebook.com/annameauveteranidele/

Scroll to Top