Verekeskus kutsub Rapla inimesi aprillikuu doonoripäevale 11. aprillil

Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus ootab nii uusi kui ka püsidoonoreid verd loovutama teisipäeval, 11. aprillil kella 10.00-14.00 Rapla Kultuurikeskuses (Tallinna mnt 17) toimuvale doonoripäevale, et kõik abivalmid ja sooja südamega Rapla inimesed saaksid taaskord heategusid teha!
Viimati käis Regionaalhaigla verekeskus Rapla Kultuurikeskuses kuu aega tagasi 10. märtsil ning siis külastas doonoripäeva 7 1inimest, eduka vereloovutusega lõppes külastus 57 doonoril. „Meie verevarud said tõhusa täienduse, sestap täname kõiki doonorina heategusid teinud Rapla inimesi. Loodame, et seekord on Rapla inimeste aktiivsus sama suur ning meie verevarud, eriti 0 ja B reesusnegatiivse vere osas, täienevad jõudsalt,“ rõhutas verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp.

Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18–60 eluaastat, kes on Eesti Vabariigi kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle ühe aasta. Verekeskus julgustab doonoreid verd loovutama regulaarselt, kolm-neli korda aastas. Minimaalne kahe vereloovutamise vaheline aeg peab olema 60 päeva, naistel soovituslikult 90 päeva.

Iga vereloovutus aitab vähemalt kolme patsienti. Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada. Eesti haiglates tehakse vereülekanne ligi 18 000 patsiendile aastas.

Lisainfot saab verekeskuse kodulehelt www.verekeskus.ee ning Facebooki fännilehelt “Doonorid ja Sõbrad”

Verekeskus on ka Instagramis #verekeskus

Scroll to Top