Algas Aasta küla rahvahääletus

Tänasest 14. juunini saavad kõik internetikasutajad osaleda Eestimaa aasta küla rahvalemmiku valimises. Hääletus toimub rahvusringhäälingu portaalis aastakula.err.ee, kust leiab külade endi tehtud videod. Videosid näeb ka  „Terevisiooni“ saates.

Rahva lemmikküla selgub 21. juunil, mil just sellest külast läheb eetrisse hooaja viimane „Terevisioon“. Hommikusaate juht Reimo Sildvee ütles, et meeskond ootab huviga, kelle poolt rahvas hääletab. „Külasaadet on alati olnud väga põnev teha ja ka vaatajatele on see meeldinud.“

Rahvahääletusega aga ei ole Aasta küla konkurss veel lõppenud – Eesti Külaliikumine Kodukant kuulutab žürii poolt valitud Aasta küla välja 26.-28. juulil Räpinas toimuval Maapäeval.

Kodukandi juhatuse liige Krista Habakukk ütles, et väga tähtis on külade koostöö ja oskus ajaga kaasas käia. „Me otsime külasid, kus juhtmõtteks on koostöö nii külasiseselt kui ka teiste küladega, on paika seatud eesmärgid ja ühised tegevused,” kõneles Habakukk.  Tema sõnul  on oluline just külade tegevus pärast haldusreformi, mis senise harjunud olemise pea peale pööras. “Külad, kus muutusi võimalustena nähakse, ei pea kartma hääbumist või ääremaastumist ning jätkavad ka reformijärgselt hoogsat tegutsemist,” usub Habakukk.

Kodukant korraldab Aasta küla valimist juba kaheksandat korda. Valimine toimub üle aasta ning iga maakond esitab tiitlile oma aasta küla. Seekordsete kandidaatide seas on nii külasid, külade gruppe kui ka üks alevik. Väikseimas kandidaatkülas on elanikke 40 , suurimas 1500. Eelmisel korral pälvis Eestimaa aasta küla tiitli Läsna-Loobu Lääne-Virumaal, kes osutus ka rahva lemmikuks.

Lisainfo:

Krista Habakukk

Eesti Külaliikumine Kodukant, juhatuse liige

E-mail: krista@kodukant.ee

Tel . +372 555 33 990

www.kodukant.ee

Scroll to Top