Vabariigi President tunnustas Viljandis Eesti Kaunis Kodu 2018 parimaid

President Konstantin Pätsi 1936. a. algatatud  ja President Lennart Meri poolt 1997. aastal taasalgatatud üldrahvalik liikumine „kodu kauniks“ päädis 25.augustil Viljandis Sakala keskuses Vabariigi Presidendi Kersti Kaljulaidi piduliku vastuvõtuga. Vastuvõtule oli kutsutud kõikide maakondade ja Tallinna, Tartu, Pärnu ja Narva kaunimate kodude ja -aedade omanikud. Lisaks tunnustati kaunimate tervisespordirajatise, tööstusmaastiku, kortermaja, muinsuskaitseobjekti ja energiasäästliku hoone omanikke. Presidendi päevasele vastuvõtule tuldi peredega, kaasas nii sülelapsed kui vanavanemad.

Sel aastal kutsuti Raplamaalt Kauni Kodu  tänuvastuvõtule kolm peret.  Presidendilt käepigistuse, Eesti Kaunis Kodu 2018 albumi, majamärgi ja võimaluse olla Presidendiga ühispildil said Raili Kabral ja Rait Verrev Kehtna vallast Kalbu külast, Pille Ots ja Arvi Laak Rapla vallast Valtu külast ning Regina ja Aare Sullakatko Kohila vallast Mälivere külast.

President Kersti Kaljulaidi kõne lõppes tänusõnadega kõigile kohalolnuile: Aitäh teile ilusate koduaedade ja kodude loomise eest. Ma tänan teid kõiki hoolivuse eest. Tänan teid kaunima Eesti eest!“

Alates 1997.aastast on Rapla maakonnast saanud Vabariigi Presidendi tunnustuse 52 kauni kodu omanikku, sel aastal lisandus veel kolm peret.

Scroll to Top