Mahtra sõja 160. aastapäeva tähistamine 2. juunil Mahtra Talurahvamuuseumis

Olete oodatud 2. juunil (Mahtra sõja aastapäeval)Mahtra muuseumi, Muuseumi tn. 1, Juuru, Raplamaa

– kell 16 avatakse Mahtra Talurahvamuuseumis näitus „Mahtra sõda kunstis“. Näitusel paneme välja valiku Evald Okase, Olev Soansi jt maalidest ja graafikast Mahtra sõja ainetel. Näituse koostajad: Rait Talvoja, Jaanus Plaat, konsultandid ja tekstid Linda Kaljuste (Tallinna Ülikool) Tiina-Mall Kreem (Eesti Kunstimuuseum), kujundaja Martin Siplane (Eesti Kunstiakadeemia).

– kell 16.30 raamatuesitlus„Mahtra Talurahvamuuseumi Toimetised VI. Vennastekoguduse usuliikumine Hageri, Juuru ja Rapla kihelkonnas.“ Kogumiku koostajad/toimetajad: Kalev Kask, Jaanus Plaat. Autorid: Mihkel Kukk, K. Kask, J. Plaat, Anneli Randla, Rait Talvoja. Kujundaja ja fototööd: Martin Pedanik. Keeletoimetaja: Aili Normak.

Esitlusel ettekanded vennastekoguduse arhitektuurist, ajaloost ja tähendusest Raplamaa kihelkondades 18.–21. sajandil.

 

 

– kell 18 algab piduõhtu Mahtra muuseumi Atla-Eeru talupojakõrtsis

Lavastuses E. Vilde „Mahtra sõja“ teemadel esineb Vana-Vigala näitetrupp „Topelt-Kiiks“ (juhendaja Astra Põlma). Muusikalised vahepalad Helle Anderson, Leela Ehasalu ja Maire Põder. Tekstid on kokku seadnud Maire Põder. Programmis ka muud etteasted, filmid ja pidulaud.

Jalakeerutus lõõtsamehe Heldur Vaidla ja Silvi Sisase saatel.

Lähem info: http://www.mahtramuuseum.ee/Uudised_89.htm

info@mahtramuuseum.ee

tel 484 4199

Scroll to Top