EMIN II bussituur läbi 32 riigi algas 24. aprillil avatseremooniaga Brüsselis, kus kahte bussi saatsid teele
Marianne Thyssen Euroopa Komisjonist ning Mairead McGuinness, Euroopa Parlamendi asepresident.
2 bussi stardisid Brüsselist, et sõita läbi kõik Euroopa liikmesriigid, lisaks Island, Norra, Makedoonia ning Serbia. Teel ollakse 64 päeva, toimub ligi 120 kohtumist ning kordaminekud garanteerib enam kui 1000–pealine vabatahtlike armee. EMIN sümboolikaga buss on tuuri vältel ratastel kodu, kohvik, seminariruum ning infopunkt.

Loe bussituurist rohkem SIIT

Bussituuril toimuvad kohtumised linnaelanikega ka Eestis.
Eestisse jõuab buss Riiast 9. juunil 2018. Esimene peatus on Märjamaal, aleviku südames, kell 16.00 – 19.00.
Valla esindajad kohtuvad bussi meeskonnaga ning arutlevad erinevate vaesuse aspektide üle: palgavaesus, palgalõhe, ebavõrdsus, laste vaesus, arstiabi kättesaadavus, omastehooldus, hambaravi hind ja kättesaadavus, laste vaesus ning põlvkondlik edasikandumine, mida saab teha KOV selleks, et inimeste elujärg paraneks.
Tule, mõtle ja räägi kaasa!

Aruteludevahelist meelelahutust pakuvad kohalikud lõõtsamehed – naised