30. juunil toimusid Tallinnas Lilleküla staadionil O-I Euroopa kaheksandad jalgpalli karikavõistlused.

Tänavune võistluste toimumispaik oli Eesti, kuna eelmise aasta karikavõistlused võitis Eesti naiskond O-I Production Estonia ASist, Järvakandilt. Turniir peetakse igal aastal erinevas kohas ja selle korraldavad möödunud aasta võitjad.

O-I jalgpalliturniir on O-I Euroopa igasuvine traditsioon, millega tuuakse kokku juhtiva globaalse klaasitootja töötajad üle kogu Euroopa. Pablo Vercelli, O-I Euroopa personalivaldkonna asepresident, kinnitab: “Ma olin põnevil, et sain koos kolleegidega kohtuda ja O-I karikaturniiril mängida. Kogu O-I töötajaskond jagab kirge klaasitootmise vastu ja on oma tööle väga pühendunud lisaks ühendab meid tugev kogukonnatunne.”

Jalgpalliturniir on O-I töötajate seas äärmiselt populaarne ja tegu on aasta ühe oodatuima sündmusega. Üht riiki saab esindada vaid üks meeste ja üks naiste võistkond. Mõned riigid korraldavad finaalturniiriks ka poolfinaale.

Turniiri viivad läbi vabatahtlikud ja see edendab omakorda ettevõtte globaalselt meeskonnatööd – eelmiste aastate ettevalmistusmeeskonnad toetavad järgmise aasta korraldajaid. Eestlasi aitas võistluse korraldamisel Poola meeskond, kes võõrustas 2016. aasta karikavõistlusi.

Jalgpall ühendab O-Is inimesi ettevõtte erinevatelt tasanditelt ja ametipositsioonidelt. Eelmisel aastal võitnud Eesti naiste võistkonna mängijad esindavad seda mitmekesisust ilmekalt. Nende seas on pakendajaid, labori- ja hankespetsialiste, kvaliteeditehnikuid ja -juhte. Nende hulgas on uusi töötajaid ja töötajaid, kes on O-Is töötanud enam kui 25 aastat.

Võistlusest võttis osa 300 mängijat 18 meeste ja 9 naiste võistkonnast Eestist, Poolast, Šveitsist, Ungarist, Prantsusmaalt, Itaaliast, Inglismaalt, Šotimaalt, Tšehhi Vabariigist ja Hollandist. Eestist osales kaks võistkonda: üks meeskond ja üks naiskond.

Võistlused võitis naiste grupis Holland ja meeste grupis Saksamaa. Eesti naised tulid auväärsele kolmandale kohale.

O-I Production Estonia AS on suurepärane tööandja. Ettevõtte töötajaid hoitakse ja väärtustakse.

Michael Prechtl, Põhja- ja Kesk-Euroopa riikide grupi juht, sõnab: “O-Is pöörame palju tähelepanu sellele, et meie tehased oleks suurepärane koht, kus töötada. Peale karjääri arendamise ja väljaõppe pakume töötajatele võimalust osa võtta sellistest üritustest nagu O-I jalgpalli karikavõistlused.”

Sama kinnitab ka Ethel Moora, O-I Eesti personalijuht, kes oli ka üks tänavuse karikavõistluse korraldajatest:“ Asi ei ole ainult jalgpallis. Tegu oli suure meeskonna- ja pereüritusega. Meie võistkondi tulid toetama paljud meie töötajad ja nende pereliikmed“.

O-Ist:

Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI) on maailma suurim klaaspakendi tootja ja eelistatud partner paljudele maailma turuliidritest toidu- ja joogibrändidele. Ettevõtte käive oli 2017. aastal 6,9 miljardit dollarit ja töötajaid rohkem kui 26 500 kokku 78 tehases ja 23 riigis üle maailma. Peakontor asub USAs Ohio osariigis Perrysburgi linnas. O-I toodab keskkonnale ohutuid ja puhtaid, seda säästvaid ning samal ajal ikoonilisi ja brände loovaid klaaspakendeid globaalsele kasvavale turule.

Eesti ajalooline Järvakandi klaasitehas on osa O-Ist alates 1995. aastast. Järvakandil on üle 160 klaasile pühendunud töötaja. Ettevõtte sõnum on: me oleme oma ala meistrid ja me loome uuenduslike ja säästvate toodetega klaasitootmise tulevikku ning me naudime oma tööd. Igaüks, kes armastab klaasi ja jagab meie kirge ka jalgpalli ja meeskonnatöö vastu, on oodatud meie meistrite meeskonnaga ühinema!

Lisainfo O-I kodulehel: www.o-i.com