Ülikiire interneti arendamiseks loodi Digikond

Raplas said kokku 19 omavalitsuse esindajad Raplamaalt, Läänemaalt ja Järvamaalt, et ühiselt alustada projektiga Digikond.

Digikond loodi selleks, et ühiselt teha ettevalmistusi lairibainterneti viimiseks kõikidesse piirkonna kodudesse ja ettevõtetesse.

Kohtumisel Raplas osales igast Digikonnaga liitunud omavalitsusest kontaktisik, kelle ülesanne on korraldada Digikonna turunduse- ja kommunikatsioonitegevusi enda piirkonnas ning samuti olla töörühma liige.

Digikonna projektijuht Olav Harjo andis kohtumisel ülevaate sellest, miks loodi Digikond, millised on tänapäevase internetiühenduse võimalused ning millised on Digikonna ühenduse eelised.
Ühiselt arutati vajalike tegevusi järgneva viie kuu jooksul ning kommunikatsiooni, et viia info Digikonna kohta kõikide piirkonna elanike ja ettevõteteni.

Digikonna veebikeskkond www.digikond.ee valmib juuli alguseks ning siis alustatakse ka sooviavalduste vastuvõtmist kõigilt, kes soovivad endale koju või ettevõttesse valguskaablil põhinevat internetiühendust.

Digikonna projektiga on liitunud Rapla maakonnast Juuru vald, Järvakandi vald, Kaiu vald, Kehtna vald, Kohila vald, Käru vald, Märjamaa vald, Raikküla vald, Rapla vald, Vigala vald, Lääne maakonnast Haapsalu linn, Kullamaa vald, Martna vald, Noarootsi vald, Nõva vald, Ridala vald, Lääne Nigula vald ning Järva maakonnas Türi vald ja Väätsa vald.

Digikonna projekti juhivad ühiselt Raplamaa Omavalitsuste Liit ja Läänemaa Omavalitsuste Liit ning projektijuhtimist korraldab Topest OÜ.

Scroll to Top