Turismirahvas kogunes Euroopa Liidu idapiiril, tunnustati parimaid

Narva linnuses 7.11.2019 toimunud Põhja-Eesti XIV turismikonverents tõi kokku suure hulga turismivaldkonna esindajaid Eesti erinevatest piirkondadest. Konverentsi peateema oli „Kuidas tuua soomlane Põhja-Eestisse?“ ning see toimus heas koostöös Soome lahe piirkonna juhtiva väljaandega The Baltic Guide.

Seiklusmaale kohaselt avati konverents sümboolselt muusikapalaga, mille esitasid Narva muusikakooli õpilased. Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu ja SA Põhja-Eesti Turism nõukogu poolt tervitas osalejaid Hardi Murula.

EAS turismiarenduskeskuse direktor Margus Sameli rääkis turismisihtkohtade tulevikust ja arenguperspektiivist Eestis. Regionaalse turismiorganisatsiooni SA Põhja-Eesti Turism juhatuse liige Karmen Paju tõi oma ettekandes esile, et tehnoloogia ja empaatia ühendamine on viie tärni väljateenimise saladus. Soome turismieksperdid Timo Huttunen ja Mikko Virta kirjeldasid ilmekalt Soome sihtturu omapära ja jagasid osalejatele praktilisi näpunäiteid, kuidas tuua soomlased Eestisse.

Narva linnuse uutest arengust ja koostöövõimalustest tegi ettekande Narva linnuse müügijuht Natalja Vovdenko, misjärel suunduti põnevale linnuse ekskursioonile. Näidati ruume, mis seni on olnud külastajatele suletud ning mis avatakse täielikult 2020. aasta kevadel. Konverentsi formaati rikastas intervjuu Narva linnapea Aleksei Jevgrafoviga avades turismiarengu perspektiivi kohaliku omavalitsuse vaatenurgast lähtuvalt. Ida-Viru turismikoordinaator Kadri Jalonen rääkis Ida-Viru turismiklastri võludest ja valudest ning kommunikatsiooniekspert Raul Rebane oma piirkonna nutikast turundusest, tuues esile, et parim reklaam on oma kodukandi üle uhke kodanik.

Päeva lõpetas pidulik auhinnatseremoonia, Põhja-Eesti parimate turismiarendajate ning Ida-Viru parima uue seikluse väljakuulutamine. Maitseelamusi pakkus Narva Muuseumi restoran Rondeel, mis ainsa Narva söögikohana on Eesti parimate toidukohtade edetabelis White Guide. Päeva juhtis erakordselt energiline ja ettevõtlik Jevgeni Timoštšuk.


Konkursi “Põhja-Eesti parimad turismiarendajad” võitjad

Parima väikeettevõtte 2019 tiitli pälvis Rummu Järv OÜ Harjumaalt ja parimaks suurettevõtteks tunnistati Toila Sanatoorium AS. Aasta atraktiivseima turismiprojekti 2019 tunnustuse sai Ida-Virumaal asuv Tulivee turismikeskus (Trogar OÜ).

Aasta väikeettevõte 2018 nominendid:

Rummu Järv OÜ (Harjumaa)
Parvematkad OÜ (Raplamaa)
K1R OÜ, Kohvik Muna (Ida-Virumaa)
Veinimõisnik OÜ, Valgejõe Veinivilla (Harjumaa)
Hindreku Turismitalu OÜ (Järvamaa)
Trogar OÜ, Tulivee turismikeskus (Ida-Virumaa)
Tonovan OÜ, Wile Alpaca Farm (Järvamaa)

Aasta suurettevõte 2019 nominendid:

Toila Sanatoorium AS (Ida-Virumaa)
Rakvere Teatrimaja SA (Lääne-Virumaa)
Hestia Hotel Laulasmaa Spa (Harjumaa)

Aasta atraktiivseim turismiprojekt 2019 nominendid: 

Tulivee Turismikeskus (Ida-Virumaa)
Porikuu festival Loode-Eestis (Harjumaa)
Rummu karjääri aherainemäe puhkeala, SA Rummu Ettevõtlusala Arendus (Harjumaa)
Veiniorienteerumine Valgejõe Veinivillas, Veinimõisnik OÜ (Harjumaa)
Rakvere Maraton MTÜ (Lääne-Virumaa)
Türi Seikluspark OÜ (Järvamaa)
Veinivann Valgejõe Veinivillas, Veinimõisnik OÜ (Lääne-Virumaa)
Eesti saunafestival Rakveres, Meelis ja Airi Parijõgi (Lääne-Virumaa)

Scroll to Top