Rahvusvahelised Rapla Suvekoolid toimuvad juba üheksandat korda ja ootavad osavõtjaid nii meilt kui mujalt. Lauljate Suvekooli saavad registreeruda kõik huvilised alates 15-ndast eluaastast ilma vanusepiiranguta. 26. – 30. juulini teevad Rapla Täiskasvanute Gümnaasiumis tööd lauluõpetajad. Väliskülalistena saabuvad esmakordselt Raplasse prof. Gundula Hintz Saksamaalt ja Samuel Krum Inglismaalt. Mõlemad on rahvusvaheliselt tunnustatud ja nende õpilasi tegutseb üle maailma. Eestist pärit pedagoogid Pille Lill ja Oliver Kuusik on tuntud ooperilaulad ning juba mitmeid aastaid andnud edasi oma teadmisi ja kogemusi Rapla Suvekoolis. Õppeperiood lõppeb traditsiooniliselt Ooperigalaga, mis seekord toimub Rapla kirikus 30. juulil algusega kell 19.00.

31. juulil saabuvad Raplasse rahvusvahelised keelpillitähed, kellede seast üks kõige säravaim on maailmakuulus viiuldaja Sergei Stadler. ÕppetööKeelpillimängijate Suvekoolis toimub 3. augustini, kus koos prof Stadleriga jagavad huvilistele teadmisi ja oskuseid Leonid Kerbel (viiul, Belgia), Elio Orio (viiul, Itaalia), Stanislav Pronin (viiul, Saksamaa/Kanada), Anastasia de Haan (viiul, Holland), Sumiko Tajihi (viiul, Jaapan/USA), Marco Misciagna(vioola, Itaalia), Chiu-Chen Liu (vioola, Taiwan/USA) ja Levi-Danel Mägila (tšello, Eesti). Suvekooli lõpetab kontsert Rapla kirikus 3. augustil kell 19.00ning sama kontserdiga esineb Suvekooli Kammerorkester Sergei Stadleri dirigeerimisel ka Tallinnas Mustpeade Majas 4. augustil kell 19.00.

Suvekoolidesse registreerimine kestab 28. maini ja lisainfo on nähtaval www.plmf.ee.

Festivali esinejate ja programmiga saad tutvuda www.raplafestival.ee. Piletid ja festivalipassid on müügil Piletilevis.

Festival annab teada, et ootab nii vabatahtlikke abilisi kui arendusjuhti festivali ajaks ja aastaringselt. Võtke ühendust festivali kunstilise juhi Pille Lillega 51 14077 või plmf@plmf.ee.