Omniva korrastab Märjamaa valla kirjakastide võrgustikku

Omniva korrastab veebruaris ja märtsis üle kogu Eesti kirjakastide võrgustikku. Märjamaal korrastamise raames kirjakastide asukohti ei muudeta, kuid 16 vähekasutatud kirjakasti tühjendatakse alates veebruari keskpaigast üks kord nädalas.
„Kirjakastide võrgustik on korrastamata juba pikki aastaid, kuid inimeste liikumisteed ja harjumused on selle aja jooksul kardinaalselt muutunud. Kirju saadetakse vähem, kuid kirjakandjad peavad kirjakaste endiselt iga päev kontrollima, olenemata, et need enamik ajast niikuinii tühjad on, “ ütles Rapla jaotuskeskuse juht Merle Paiba.
Tühjade kirjakastide kontrollimine tähendab aga suurt ajakulu postiljonidele, mille tõttu pikenevad kirjakanderingid ning suurenevad kulutused. Kirjakasti tühjendamisaeg on alati kleebitud kirjakasti esiküljele.
Kirjakastide võrgustiku uuendamine johtus Omniva läbiviidud vaatlusest, kust selgus, et veerand Eesti kirjakastidest asuvad kõrvalistes asukohtades ning neid ei kasutatud kuu aja jooksul kordagi. Vähese kasutusega kastid moodustavad pooled kõikidest kirjakastidest. Samuti kinnitas uuring Omniva enda statistikat, mille järgi kasutavad inimesed käidavates kohtades asuvaid kirjakaste rohkem, isegi kui vähemkäidavas kohas asuv kirjakast on elu- või töökohale lähemal. Kokku on Märjamaal 24 kirjakasti.

Omniva meediasuhete juht Mattias Kaiv

Scroll to Top